Tezhip Sanatı ASD

MİSYONUMUZ
Ulusal ve uluslararası düzeydeki bilimsel, sanatsal, kültürel gelişmeler ışığında bilime ve sanata farklı bakış açıları kazandırabilen, sanatın evrensel dilini kullanabilen, aynı zamanda köklü Türk kültürünü benimsemiş, paylaşımcı, katılımcı, özverili, geçmişten gelen birikimle modern olanakları birleştirebilen, araştırmacı ruha sahip, yetenekli, sanatçılar/araştırmacılar yetiştirerek Türk Sanatını yaşatmak, geliştirmek ve en ileri düzeyde temsil etmektir.

VİZYONUMUZ
Geleneksel Türk Sanatlarına, kültürüne sahip çıkan, kültürel değerlerimizi yeniden topluma kazandıracak, geleneğini bozmadan, geçmişten ve günümüz teknolojilerinden yararlanarak yeni, özgün tasarımlar yapan bilinçli nesiller yetiştirmek.

Tezhip Sanatı Anasanat Dalı eğitim programında; evrensel kültüre mâl olmuş kitap sanatlarından tezhip, minyatür, hat, ebru, kalemişi, restorasyon ve konservasyon derslerinde uygulamalı ve teorik eğitim verilmektedir. Bölümün amacı Türk Sanatı’nın klasik anlamda eğitim kriterleri ve özelliklerini çağın estetik anlayışı ile birlikte ele alıp yeni yorumlara varabilen sanatçıların yetiştirilmesidir.  Bölüm mezunları lisans diploması ve sanatçı ünvanı almaya hak kazanırlar. Mezunlar bağımsız sanatçı olarak kendi atölyelerini açabilecekleri gibi özel ve kamu kuruluşlarında sanat danışmanlığı yapabilirler.  Müze, kütüphane ve arşivlerde eski eserlerin bakım ve onarımını yapan uzmanlar olarak çalışabilirler. Tekstil, çini, halı vb. alanlarda üretim yapan fabrika ya da atölyelerde tasarımcı olarak görev alabilirler. Üniversite ve araştırma kurumlarında akademik eleman olabilirler. Özel ve kamu kurumlarında usta öğretici olarak görev alabilecekleri gibi Kültür ve Turizm Bakanlığında araştırmacı olarak veya Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün ilgili birimlerinde personel olarak çalışabilirler.