23 Kasım 2017 Perşembe

“Anadolu Güneşi” Performansları ile Büyüledi

22 Mayıs 2017 Pazartesi 14:28 tarihinde eklendi | 232 defa okundu
“Anadolu Güneşi” Performansları ile Büyüledi

Anadolu Güneşi Müzik Topluluğu, geçmişten gelen halk ezgilerini Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’ne taşıdı.

Ünivesitemiz Güzel Sanatlar Fakültesince düzenlenen konserde, geleneksel tarzda günümüze uyarlanan “Evlerinin Önü Mersin”, “Gel Yanıma Gel”, “Ayrılık”, “Kalenin Dibinde”,"Urfa'nın Etrafı", "Kıbrıs'ın Güzel Kızı" gibi farklı yörelerden esintiler, katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Halk ezgilerinin özünü dikkate alarak çalgısal ifade gücü ile ortaya konulan müziğin her kesim insana söyleyecek bir sözünün olduğunu savunan Anadolu Güneşi Müzik Topluluğu Üyeleri Prof. Dr. Uğur Alpagut, Prof. Dr. Adnan Koç, Doç. Dr. Cihan Yurtçu, Yrd. Doç. Dr. Ömer Türkmenoğlu, Kaya Güç ve Yalçın Duran Baygın’a konser sonunda muhteşem performanslarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.