Drama Yazarlığı ve Dramaturji ASD

Bir dramatik metnin oluşturulmasında kullanılan tekniklerin öğretildiği Drama Yazarlığı ve Dramaturji Anasanat Dalı özellikle oyun yazarlığında yetkin öğrenciler yetiştirir. Drama Yazarlığı ve Dramaturji Anasanat Dalı, öncelikle Türk tiyatrosuna ve dünya tiyatrosuna yeni oyun yazarları kazandırmayı hedeflemektedir. Dramatik metin yazma tekniklerini içeren stüdyo dersleri, uygulamalıdır. Drama Yazarlığı ve Dramaturji bölümü öğrencilerinin yazdığı oyunlar seyirciyle buluşturulur. Drama Yazarlığı ve Dramaturji Anasanat Dalı öğrencileri oyun yazma tekniklerinin yanı sıra “Psikoloji”, “Sanat Tarihi”, “Oyun Analizi”, “Dünya Tiyatrosu Tarihi ve Kuramları”, “Dramaturgi”, “Türk Tiyatrosu Tarihi” vb. derslerini de almaktadır.