24 Kasım 2014 Pazartesi

Etkinlik Arşivi

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı Öğrencileri "Ulusal Oyun Yazarlığı Sempozyumu"na Katıldı

OYÇED ve Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile düzenlenen “Ulusal Oyun Yazarlığı Sempozyumu” 27–28 Şubat 2009 tarihlerinde gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesi G.S.F., A.Ü., Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi, Kocaeli Üniversitesi G.S.F., Dokuz Eylül Üniversitesi G.S.F., Sahne Sanatları Bölüm öğretim üyeleri ve öğrencileri ve DT ve özel tiyatroların dramaturgları, Türk oyun yazarlarının desteklediği sempozyuma Süleyman Demirel Üniversitesi G.S.F. Sahne Sanatları Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nil ÜNLÜ AYCIL ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı’nda eğitim alan tüm öğrenciler de katıldı. Oturumların ardından, Türk oyun yazarlığı ve oyun yazarının eğitimi üzerine yapılan forumlarda günümüz Türk Tiyatrosuna ilişkin sorunlar da tartışıldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “ARDA KANPOLAT OYUNCULUK ÖDÜLÜ” ikinci kez Süleyman Demirel Üniversitesine Verildi

Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı öğrencisi Özge GÜNAY, bu yıl üçüncüsü düzenlenen “ARDA KANPOLAT OYUNCULUK ÖDÜLÜ”NÜ kazanmıştır. 17 Aralık 2008 tarihinde Saat 20.00 de Akün Sahnesinde düzenlenen törenle Özge GÜNAY’A ödülü, Ayfer-Yücel KANPOLAT tarafından sunulmuştur. GÜNAY, 2008 yılında Sahne Sanatları Bölümü tarafından gerçekleştirilen, “11. Tiyatro Haftası Etkinlikleri”nde seyirciyle buluşan, proje danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. Nil ÜNLÜ AYCIL ve Öğr. Gör. A. Bülent ÖZBİRGÜL’ ÜN yaptığı ve Jose S. SINISTERRA’NIN yazdığı “Ay Carmela” adlı oyunda “Carmela” rolüyle yarışmaya katılmıştı.

Aynı başarıyı 2006 yılında Sahne Sanatları Bölümü, Oyunculuk Ana Sanat Dalı öğrencisi Mustafa KAYABAŞI da Üniversitemize kazandırmıştır.

SDÜ GSF Sahne Sanatları tarafından düzenlenen Dünya Tiyatro Günü Kutlamaları 26Mart 2010 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenliyor.

Bu kapsamda 26 Mart Cuma günü saat 13:00’da Nil Ünlü Aycıl’ın "Kuzu Maydanoz’un Maceraları" adlı şarkılı- danslı çocuk oyunu, Metin And Sahnesi’nde küçük izleyicileriyle buluştu. Aynı günün akşamı saat 19.00’da ise Samuel Beckett’in "Godot’yu Beklerken" isimli oyunu Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde perdelerini açtı.

BİZ KUVA-Yİ MİLLİYEYİZ SDÜ'DE SAHNELENDİ

''Biz Kuva-yi Milliyeyiz'' adlı oyun, Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sanatseverlerle buluştu.

Isparta Valiliği tarafından organize edilen Kuva-yı Milliye’nin Örgütlenişi ve Milli Mücadelenin 90.Yılı etkinlikleri kapsamında yer alan 'Biz Kuva-yi Milliyeyiz' adlı oyun, Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sanatseverlerle buluştu.

GSF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nil Ünlü Aycıl ‘ın yazıp Öğretim Görevlisi A.Bülent Özbirgül ve Mustafa Kayabaşı’nın yönettiği “Biz Kuva-yı Milliyeyiz” adlı oyunda GSF Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri görev aldı.

Beğeniyle izlenen oyunun ardından Isparta Valisi Ali Haydar Öner, oyunda görev alan Sahne Sanatları Bölümü öğretim elemanlarını ve öğrencilerini kutladı.