Sıkça Sorulan Sorular

Bölümümüzde, teorik derslerin yapıldığı sınıfların yanı sıra tasarım atölyeleri ve yazarlık stüdyoları bulunmaktadır. Ayrıca bölümümüz bünyesinde uygulama çalışmalarının yapıldığı ve her yıl izleyicisi ile buluşan oyunların sahnelendiği Metin And Sahnesi ve Muhsin Ertuğrul Sahnesi olmak üzere iki adet sahne bulunmaktadır.‍

Bölüm ders içeriklerine https://obs.sdu.edu.tr/Public/EctsIndex.aspx adresinden ilgili fakülte, bölüm ve anasanat dalınızı seçerek ulaşabilirsiniz.

Bölümümüze ait güncel etkinlik ve duyurulara Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sahne Sanatları Bölümü resmi web sitelerinden ulaşabileceğiniz gibi sosyal medya hesaplarımızdan da ulaşabiliriniz:
Facebook: https://www.facebook.com/sdugsfsahnesanatlari
Twitter: https://twitter.com/sdugsfsahne
Instagram: https://www.instagram.com/sdugsfsahnesanatlari/

Her anasanat dalı için öğrenciler, bir yarıyılda 30 akts olacak şekilde, toplam 8 yarıyıllık eğitim süresince 240 akts’lik ders almalı ve bu dersleri başarı ile tamamlamalıdır. Ayrıca her öğrenci, 8. yarıyılda Bitirme projesi hazırlayarak, bölüm hocalarından oluşan jüri karşısında projesini savunmakla yükümlüdür. Programı başarı ile tamamlayarak program yeterliliklerini sağlayan her öğrenci Sahne Sanatları Bölümü’nden Lisans derecesine sahip olarak mezun olma hakkı elde ederler.

Bölüm mezunları devlet tiyatroları, şehir tiyatroları ve özel tiyatroların yanı sıra Radyo-TV, sinema, dizi, reklam vb. sektörlerde mezun oldukları anasanat dallarına ilişkin olarak çalışabilirler. Ayrıca mezun öğrenciler lisanüstü programlara devam ederek yüksek lisans ve sanatta yeterlik eğitimleri alabilirler.