Seramik Bölümümüzden Ulusal Başarı

Pertek kaymakamlığı ödüllü hediyelik eşya tasarım yarışmasın da seramik bölümümüz yükseklisans öğrencisi Oktm. Utku TAKKA yüzlerce eser arasından sıyrılarak ödül almaya layık görülmüştür.

Binlerce yıldır toplumumuzun sabır ve hünerleriyle ortaya koydukları kültürel ve tarihsel nitelikteki değerlerimizi tanıtmak, yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla, güzel ilçemiz Pertek ile özdeşleşmiş, onun bütün renklerini içinde barındıran doğal, tarihsel ve kültürel değerlerini temel alan ürünlerini hediyelik eşya olarak tasarlamak, üretmek ve bu üretimi kalıcı kılmak amacıyla  Pertek Kaymakamlığı  “Pertek Temalı Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması” düzenlemiştir. Bölümümüz yükseklisans öğrencisi Utku TAKKA çalışması "Gülabdan" ile ödüle layık görülmüştür.

Yayın Tarihi: 04/05/2014