Seramik - Cam Bölümü Teknik Gezide

Seramik - Cam Bölümü Teknik Gezide

 

   Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi  Seramik-Cam Bölümü öğrencileri ve hocalarından oluşan grup, Sagalassos  Antik Kenti Çömlekçiler mahallesine teknik gezi düzenledi.

   Sagalassos çömlek üretim mahallesi, tiyatronun doğusunda yaklaşık 6 hektarlık bir alan içinde yer almaktadır.Anadolu’da M.Ö 7000’lere kadar giden seramik üretimi kaplar,sürahiler,küçük heykelciklerle başlamış,kısa sürede kaba çömlek üretiminden,kırmızı astarlı ince seramik üretim tekniğine ulaşmış, bölgenin kaliteli killerinden çömlekçiler mahallesinde büyük ölçekli üretim yapabilen işliklerde üretilen çömlekler  ince ve kırmızı astarlı seramikler ,terra –sigillata olarak tanınmıştır.

   Altı yüzyıl boyunca önemli bir seramik merkezi olarak kalan sagalassos,hem geleneksel kap-kacak formlarını üretmiş  hemde  yenilikleri  birleştirerek döneminin seramik ihraç edebilen bölgesi olmuştur.

  Tüm bu veriler ışığında çömlekçiler mahallesine düzenlenen gezi ile Seramik –Cam  Bölümü öğrencileri, antik kent seramikleri ile günümüz seramiklerini karşılaştırma imkanına sahip olmuşlardır.

   2015 – 2016 Eğitim Öğretim yılı kapsamında bu tür sosyal ve teknik organizasyonlar bölüm tarafından düzenlenecektir

Üniversitemiz  Rektörlüğüne ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına sağladıkları destek ve imkanlar için teşekkür ederiz.

 

Yayın Tarihi: 18/11/2015
Okunma Sayısı: 2124