SIKÇA SORULAN SORULAR

2019-2020 ve 2020- 2021 eğitim ve öğretim yılları itibarıyla öğrenci alımı durdurulmuştur. Dolayısıyla lisans eğitimi için GSF Seramik ve Cam Bölümüne mevcut durumda giremezsiniz.

Bu konuda tek resmi bilgi; Ağustos 2020 ayında S.D.Ü.’nin yayınladığı, “Hocaları Meslekleri Anlatıyor” isimli YouTube programında,  Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığının, “bu sene bir takım kriterlerden mütevellit seramik bölümünü tercih edemeyecekler” şeklindeki ifadesidir.

Seramik ve Cam Bölüm Başkanlığında bu konuda herhangi bir bilgi olmayıp, bu sorunun, öğrenci alımını durdurma kararı alan yetkili birimlere sorulmasının daha uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Seramik ve Cam Bölümünde torna, serigrafi, alçı ve iki adet serbest şekillendirme atölyesi olmak üzere 6 (altı) adet atölye mevcuttur. Her öğrencinin eğitimine ve kullanımına  yetecek kadar; çamur-alçı tornaları, çamur karıştırıcıları, kil açma makineleri sır kompresörleri yanında seramik fırınları ve gerekli laboratuvar malzemeleri vb. bulunmaktadır. Ayrıca, seminer salonu ve sanat galerisi mevcuttur.

Seramik ve Cam Bölümü mezunları, seramik sektöründe teknik ve tasarım alanlarında kariyerlerini ilerletebilmekte, yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayanlar akademisyen olabilmekte, pedagojik formasyon alanlar orta öğretimde öğretmenlik yapabilmektedir. Mezunlarımız ayrıca çeşitli sanat birimlerinde ve kendi atölyelerinde seramik üretimini sürdürmektedirler