18 Aralık 2018 Salı

Seramik ve Cam Bölümü

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2003-2004 eğitim – öğretim yılında, fakülte bünyesindeki Resim, GTES, Grafik, Tiyatro bölümlerinin yanı sıra Seramik-Cam Bölümü ne 15 öğrenci alıp Batı kampüsünde eğitime başlamıştır. 2007 yılında ilk mezunlarını vermiş olan seramik bölümü, Doğu kampüsünde bulunan GSF binasında teorik dersleri görmekte, Batı kampüsünde bulunan Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesindeki atölyelerde uygulama derslerini sürdürmektedir.

Seramik Bölümü, çağdaş eğitim veren üniversitenin diğer bölümlerinin yanı sıra göller bölgesinin arkeolojik ve kültürel değerlerine sahip, bölgenin kültür – sanat yaşamına yön veren özgün sanat eğitimi vermektedir.

SDÜ GSF Seramik Bölümü yüksek lisans eğitimi için 4 yıllık lisans eğitimi sonrasında SDÜ Güzel Sanatlar Enstitüsünde mevcut olan Arkeoseramik Yüksek Lisans sınavlarına başvurabilirler.

MİSYONUMUZ

Eğitimin amacı seramik alanında öğrencilere bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri ortam ve olanakları sağlayarak, sanatın evrensel düşünce ve değerlerine sahip çağdaş sanatçı adayları yetiştirmektir.

VİZYONUMUZ

Sanat, tasarım ve teknolojinin bir araya gelerek oluşturduğu Seramik Sanatı ve Endüstrisi, sektör olarak Türkiye’nin en büyük ilk 5, dünyanın ise en büyük ilk 10 pazarı arasındadır.  Ülkemizde en hızlı gelişen sektörlerden birisi olan seramik-porselen ve cam sektöründe tasarımcı, yönetici olarak iş imkânı bulabilen mezunlarımız aynı zamanda serbest seramik sanatçısı ve tasarımcısı olarak veya akademik alanda uzmanlaşıp akademisyen olarak profesyonel iş hayatlarına devam edebilirler.