20 Haziran 2018 Çarşamba

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü

Birçok bilim ve sanat disiplinini içinde bulunduran tekstil ve moda tasarımı eğitimi, dokuma, baskı, moda ve aksesuar tasarımcılığı konusunda profesyonel tasarımcı yetiştirme amacını taşımaktadır.

Bu program öğrenciyi dört yıl boyunca, dokuma tasarımı, baskı tasarımı, moda tasarımı, moda-aksesuar tasarımı dallarında teknik ve estetik bilgi ve becerilerle donatarak, tekstil sektörünün gereksinmelerine uygun yaratıcı, üretken tasarımcılar yetiştirmektedir.

Eğitim, dört yıl boyunca temel eğitim ve mesleki tasarım derslerine ek olarak sanat-kültür dersleri, çeşitli sanat bilim konferansları, seminerler, teknik geziler ve stajlarla desteklenmektedir ve mezuniyet çalışmasıyla tamamlanmaktadır.

Mezunların istihdam alanlarından bazıları: 1. Kamu ya da özel sektöre ait tekstil fabrikalarında veya bağımsız desen stüdyolarında tekstil ve moda tasarımcısı olmak. 2. Üniversitelere bağlı Tekstil ve moda tasarım bölümlerinde akademisyenliktir.

MİSYONUMUZ

Misyonumuz, disiplinlerarası çağdaş akademik bilgi ve eğitimi, medeniyetin pratikleriyle, endüstri ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda yüksek bir düşünce ve sanat anlayışıyla harmanlayan tekstil ve moda tasarımcılarını yetiştirmektir. Ayrıca misyonumuz, çağdaş, bilimsel ve teknolojik bir öğretim anlayışıyla öğrencilerimizin gerekli mesleki ve teknolojik becerileri elde etmelerine yardımcı olmak, aynı zamanda özgün yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımla insani, etik, çevreci, kültürel ve ulusal değerlere sahip ulusal ve uluslararası arenada lider olmalarını teşvik etmeyi içermektedir.

VİZYONUMUZ

Vizyonumuz, öncelikli olarak ulusal düzeyde ve daha sonra uluslararası düzeyde Tekstil ve Moda Tasarımı alanında tercih edilen, prestijli ve ilham veren bir konum elde etmektir. Ayrıca öğrencilerin kendilerini daha iyi ifade etmelerine yardımcı olmak ve akademik dünya, toplum, sivil toplum örgütleri ve sektör ile işbirliği yaparak evrensel ölçekte kabul edilirliklerini artırmaktır.