Sıkça Sorulan Sorular

Resim Bölümüne başvuracak adayların lise ve dengi bir okuldan mezun olmaları gerekmektedir. Adayların ÖSYM tarafından yapılan YKS-TYT puanına göre, fakültemizce her yıl belirlenen taban puan üzerinden başvuruları alınmaktadır. Sınavlar Desen ve İmgesel olmak üzere iki aşamada yapılmaktadır.İçerik metinlerini buraya yazabilirsiniz.

Yurtdışındaki birçok üniversite ile ikili öğrenim anlaşması bulunan bölümün öğretim elemanları ve öğrencileri, kişisel gelişimleri için yurtdışında Erasmus programı kapsamı çerçevesinde alanlarıyla ilgili çalışmalara katılmakta ve gittikleri üniversitelerle bilgi alışverişi yapmaktadırlar. Bunun yanında öğrenciler, ulusal ve uluslararası sergilere, öğrenci trieanellerine katılmaktadırlar.

Her yıl düzenli olarak mezuniyet sergisi yapılmakta, öğrencilerimizin 4 yıllık eğitimleri boyunca kişisel sergi, karma sergi ve yarışmalara katılımları sağlanmakta, deneyim kazanmaları ve kendilerini geliştirecek ortamlarla karşılaşmasına destek olunmaktadır.

3 adet Resim Atölyesi, 1 adet Temel Sanat Atölyesi 1 adet Baskı Atölyesi ve 1 Heykel Atölyesi bulunmaktadır.

Sınavlar akademik takvime göre belirlenen tarih aralığında, Dersin sorumlusu öğretim elemanın belirleyeceği ödev, sunum, proje vs. usulde uzaktan yapılacaktır. Sınav programlarına fakülte ve bölüm sayfasından ulaşabilirsiniz.

https://oidb.sdu.edu.tr/assets/uploads/sites/73/files/2020-2021-akademik-takvim.pdf

 

https://gsf.sdu.edu.tr/resim

 

https://www.facebook.com/sdu.resim/

 

https://twitter.com/sduresim

 

https://www.instagram.com/sduresim/

Her dönem (8 yarıyıl) 30 Akts kredili dersi almış, 4. yılın sonunda 240 Akts Krediyi başarı ile tamamlamış her öğrenci Resim Bölümünden Lisans derecesine sahip olarak mezun olur.

Resim Bölümü'nden mezun olan öğrenciler; serbest sanatçı, özel kurum ve kamu kuruluşlarında görsel sanatlar öğretmeni, sanat danışmanı, güzel sanatlarla ilgili eğitim ve araştırma kurumlarında akademik eleman, seçmeli ve sanat dersleri sorumlusu olarak çalışabilirler. Yüksek öğretim kurulunca izin verilen üniversitelerde yürütülen pedagojik formasyon sertifika programını alabilirler.