Hat Sanatı ASD

MİSYONUMUZ
Ulusal ve uluslararası düzeydeki bilimsel, sanatsal, kültürel gelişmeler ışığında bilime ve sanata farklı bakış açıları kazandırabilen, sanatın evrensel dilini kullanabilen, aynı zamanda köklü Türk kültürünü benimsemiş, paylaşımcı, katılımcı, özverili, geçmişten gelen birikimle modern olanakları birleştirebilen, araştırmacı ruha sahip, yetenekli, sanatçılar/araştırmacılar yetiştirerek Türk Sanatını yaşatmak, geliştirmek ve en ileri düzeyde temsil etmektir.

VİZYONUMUZ
Geleneksel Türk Sanatlarına, kültürüne sahip çıkan, kültürel değerlerimizi yeniden topluma kazandıracak, geleneğini bozmadan, geçmişten ve günümüz teknolojilerinden yararlanarak yeni, özgün tasarımlar yapan bilinçli nesiller yetiştirmek.

Hat Sanatı Anasanat Dalı 2019-2020 eğitim-öğretim yılında öğrenci almaya başlamıştır.  Medeniyetlerin varlığı, bilinmesi ve sonraki kuşaklara aktarılması yazıyla mümkün olmuştur. Yazılı eserler bırakmış milletler insanlığın tarih hâfızasında yer tutmuş, diğerleri silinip gitmiştir. Hat San’atı kendine has estetik kuralları olan bir san’at dalı olup tek başına medeniyetimizi temsil edecek kabiliyettedir. Hat Sanatı, Mushaflar başta olmak üzere, dini, ilmi, edebi eserler ve dua kitapları, kıt’a, murakkaa, levha, cami yazıları, kitabe, tuğra, berat, ferman, hilye gibi pek çok eserin yazımında kullanılmaktadır. Ayrıca çini, ahşap, metal, taş, tekstil ve sayısız malzeme üzerine uygulanabilmektedir.
Bölüm mezunları lisans diploması ve sanatçı unvanı almaya hak kazanırlar. Mezunlar hattat olarak kendi atölyelerini açabilecekleri gibi özel ve kamu kuruluşlarında sanat danışmanlığı, müze, kütüphane ve arşivlerde eski eserlerin bakım ve onarımını yapan uzmanlar olarak çalışabilirler. Geleneksel sanatlar alanlarında üretim yapan fabrika ya da atölyelerde tasarımcı olarak görev alabilirler. Üniversite ve araştırma kurumlarında akademik eleman olabilirler. Özel ve kamu kurumlarında usta öğretici olarak görev alabilecekleri gibi Kültür ve Turizm Bakanlığında araştırmacı olarak veya Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün ilgili birimlerinde personel olarak çalışabilirler.