27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde “Evde Kal Sanatsız Kalma”

Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü, yeni tip koronavirüs etkilerinden korunmak amacıyla tüm yurtta alınan önlemler nedeniyle 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde, salonları dolduran seyirciye perdelerini açamasa da youtube kanalı üzerinden tiyatroseverlerle buluşuyor.

Sahne Sanatları eğitiminin bir parçası olan ve her yıl seyirciyle buluşturulması gelenek haline gelen oyunlar, eğitime ara verilmesi nedeniyle önceki sezonda sahnelenen İki Efendi’nin Uşağı ve Hastalık Hastası oyunlarıyla seyircisini selamlıyor.

İtalyan yazar Carlo GOLDONİ tarafından yazılan, yönetmenliğini A. Bülent ÖZBİRGÜL’ün, dramaturgisini Fazilet DEMİRDAŞ’ın, sahne tasarımını Özge AKARSU’nun yaptığı ve Sahne Sanatları Bölümü öğrencilerinin görev aldığı İki Efendi’nin Uşağı adlı oyun, 27 Mart 2020 Cuma günü saat 20.00’de aşağıdaki link tıklanarak izlenebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=mBjrP3evhIw

 

Fransız yazar Moliére tarafından yazılan, metin düzenlemesini ve dramaturgisini Müşerref Ö. ÇETİNDOĞAN’ın, yönetmenliğini Eda A. BULUT’un, sahne tasarımını Fatih NALBANTOĞLU’nun yaptığı ve yine Sahne Sanatları Bölümü öğrencilerinin görev aldığı Hastalık Hastası oyunu da 30 Mart 2020 Pazartesi günü saat 20.00’de aşağıdaki link’ten izlenebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=mAqdJRoVPKo

 

Her iki oyun, her yıl olduğu gibi Nisan ayı boyunca tüm tiyatroseverlerin erişimine açık.

Bu zor günlerde kendimiz, sevdiklerimiz ve ülkemiz için evde kalsak da tiyatronun insanı insanla buluşturan coşkusu, hepimize güç versin.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günümüz kutlu olsun.

İyi seyirler.

 

Yayın Tarihi: 24/03/2020
Okunma Sayısı: 1054