2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Güzel Sanatlar Fakültesine Yerleştirilen Adaylar ve Kayıt İşlemleri

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Yerleştirme Sonuçları için tıklayınız
 
*Kayıtlar 10 Eylül 2020 Saat: 09.00’da başlayıp  15 Eylül 2020 Saat: 17.00’de sona erecektir.
*Kayıt işlemleri Öğrenci Bilgi Sistemi  (https://obs.sdu.edu.tr) üzerinden online olarak yapılacaktır.
*Kaydı onaylanan öğrencilere SMS ile bilgilendirme yapılacaktır.

*Online Kayıt esnasında istenen belgeler
- Lise Diploması veya mezun durumda olduğunu gösterir belge
- Askerlik durum belgesi (2000 ve öncesi doğumlu erkek adaylar için)

Fakültemize kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumları lisans programlarında mezun aşamasında olup, staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar 10-15 Eylül 2020 tarihleri arasında  öğrenci bilgi sistemi (https://obs.sdu.edu.tr) üzerinden geçici kayıt  yaptırabileceklerdir. Adaylar mezun olduklarına ilişkin belgeyi, askerlik ile ilişiği olan öğrenciler ise askerlik durum belgesini 31 Aralık 2020 tarihine kadar Fakültemiz öğrenci işleri birimine teslim etmesi halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Aksi halde kesin kayıt onayı verilmeyecektir.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            ÖĞRENCİ NUMARASI ALMA VE KAYIT İŞLEMİ

Öğrenci Bilgi Sistemi https://obs.sdu.edu.tr adresinden “Öğrenci No Öğren” linkini kullanarak TC Kimlik Numaranızı girmek suretiyle öğrenci numaranızı 10.09.2020 tarihinden itibaren öğrenebilirsiniz. Öğrenci numarası öğrenme işleminden sonra aynı sayfada öğrenci girişi butonundan kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Şifreleriniz TC Kimlik Numaralarınızın Son 8 hanesi olarak atanmıştır. obs.sdu.edu.tr sitesi en iyi 1024 x 768 piksel ekran çözünürlüğü ve Internet Explorer 7.+ ziyaret edilebilir.

 DERS KAYITLARI
Yeni Kayıt yaptıran öğrencilerin DERS KAYITLARI ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ TARAFINDAN OTOMATİK OLARAK YAPILACAKTIR.

İNGİLİZCE DERSİ MUAFİYET SINAVINA GİRMEK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE
Hazırlık sınıfı olmayan programlara kayıt yaptıran öğrencilerin İngilizce 1 (ING-101) ve İngilizce 2 (ING-102) derslerinin muafiyet sınavı 21.10.2020 Çarşamba günü Çevrimiçi Online olarak yapılacaktır. Sınav ile ilgili Bilgiler üniversitemiz web adreslerinde https://w3.sdu.edu.tr, https://ydyo.sdu.edu.tr ve https://obs.sdu.edu.tr ilan edilecektir. Sınava girmek isteyen öğrenciler 10 Eylül-15 Eylül 2020 tarihlerinde OBS üzerinden “İngilizce Muafiyet Sınavı” bağlantısını tıklayarak sınava girmek istediklerini beyan etmek zorundadır.

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DERSİ MUAFİYET SINAVINA GİRMEK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE
Enformatik Bölüm Başkanlığı tarafından yürütülen Temel Bilgi Teknolojileri dersine ait Sınava girmek isteyen 10 Eylül-15 Eylül 2020  tarihlerinde OBS üzerinden “Temel Bilgi Teknolojileri Muafiyet Sınavı” bağlantısını tıklayarak sınava girmek istediklerini beyan etmek zorundadır. Muafiyet Sınavı ile ilgili bilgiler https://enformatik.sdu.edu.tr adresinde yayımlanacaktır.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Yayın Tarihi: 08/09/2020
Okunma Sayısı: 5974