Eğirdirli Öğrenciler Sanat ile Buluştu

Eğirdir Kaymakamlığı’nın desteği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve Gönen MYO işbirliği ile ‘Sanat Günleri Etkinliği’ düzenlendi. 28-29 Mayıs tarihleri arasında Eğirdir’in  Milli Eğitime bağlı çeşitli okullarında Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim elemanları tarafından bir dizi sanat etkiliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında ilk olarak 28.05.2018 tarihinde 40 ilkokul öğrencisine GSF Metin And ve GSF Muhsin Ertuğrul Sahnelerinde Yaratıcı Drama etkinliği gerçekleştirildi. SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Nil Ünlü Aycıl, SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümünden Dr.Öğr.Üyesi Müşerref Çetin Öztürk, Öğr.Gör.Bülent Özbirgül ve Arş.Gör. Mustafa Kayabaşı’nın verdiği eğitimde farklı okullardan 10’ar kişilik 4 grup yer aldı. İlkokul öğrencilerinin dinleme, algılama, konuşma, beden dilini kullanma ve yorumlama gibi becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla verilen “Yaratıcı Drama Eğitimi” toplam üç saat sürdü.

  

Ayrıca 28.05.2018 tarihinde Eğirdir Bağlar Ortaokulunda düzenlenen etkinliğe katılan SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Ana Sanat Dalından Dr.Öğr.Üyesi Mustafa Genç, öğrencilerle Doğal Boyamacılık yöntemi ile bir Workshop gerçekleştirdi. Ayrıca Genç, Mavi Göl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde gençlerle buluşarak, Geleneksel Sanat Eğitimi konusunda bir konferans verdi.

Eğirdir Sanat Etkinliklerinin ikinci günü 29.05.2018 tarihinde ise Gönen Meslek Yüksek Okulu öğretim elemanlarından Öğretim Görevlisi Halit Özdamar İmam Hatip Ortaokulunda Ebru Sanatını uygulamalı olarak anlattı. Öğrencilerinde uygulama yaptığı etkinlikte Ebru Sanatının temel yöntemleri öğretildi. Yine Gönen Meslek Yüksek Okulu öğretim elemanlarından Öğretim Görevlisi Ayşegül Acar ve Öğretim Görevlisi Erkan Gürdal Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesinde Seramik şekillendirme üzerine bir workshop düzenledi. Seramik çamuru ile çeşitli objelerin etüt edildiği etkinliğe ilgi büyük oldu. Aynı gün SDÜ GSF Tekstil Tasarımı Bölümü Dr. Öğr.Üyesi Deniz Çeliker tarafından Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerine Kumaş Baskı konulu bir workshop düzenledi.

  

Etkinlikte öğrencilere şablonlar kullanılarak tişört üzerine baskı yaptırıldı. SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümünden Dr.Öğr.Üyesi Tuğba Kodal ise Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu öğrencilerine tuval üzerine akrilik resim yapımı üzerine bir workshop düzenledi.

Çoğunlukla İlk ve ortaokul düzeylerindeki öğrencilerin katılımcı kitle olarak belirlendiği Eğirdir Sanat Günlerinde henüz yaşamının başında yer alan çocukların yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlayan etkinliklere ilgi büyük oldu.

Yayın Tarihi: 31/05/2018
Okunma Sayısı: 1633