Fakültemizi Tercih Edecek Öğrenciler İçin Bilgilendirme!!!

Fakültemizi Tercih Edecek Öğrenciler İçin Bilgilendirme

a. İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık uygulaması:

     Fakültemizde isteğe bağlı yabancı dil uygulaması mevcut değildir.

b.  Staj eğitim modeli:

    Fakültemizde zorunlu staj uygulaması Seramik ve Cam, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü/Proğramları, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümlerinde bulunmaktadır.  Devlet kurumlarında ve özel şirketlerde öğrencilerimiz stajlarını yapabilmektedir.

 c.  Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemeleri:

      Fakültemiz  programlarında giyilmesi beklenen bir kıyafet donanımı bir başka deyişle bir üniforma söz konusu değildir.

 d. Ders uygulamasında kullanılacak araç gereç ve sarf malzeme giderleri, sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğretim gideri;

    Fakültemiz lisans programlarında öğrenim görmenin belirli koşullar haricinde herhangi bir maddi ödeme gerekliliği yoktur ve öğretim süreçleri ücretsizdir. Ancak bazı derslerin sarf malzemeleri öğrenci tarafından temin edilmesi gerekebilmektedir.

 e. Programın içeriği, fakülte yüksekokul ve meslek yüksekokulunun bulunduğu yerleşke

    Fakültemiz Süleyman Demirel Üniversitesi’nin Doğu Yerleşkesi Merkezi Dersliklerde bulunmaktadır. Bu yerleşkeye şehrin çeşitli noktalarından gün içinde sıklıkla otobüs imkanı bulunmaktadır. Ayrıca Doğu yerleşkesinde alışveriş merkezleri ,kafe ve restoranlar, hastane, spor tesisleri, bisiklet yolları vb. bulunmaktadır.

 f.  Kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilme imkanı ile staj uygulama eğitimleri sırasında belirli koşullarda ücret ödenip ödenmediği;

   Üniversitemizde öğrenim gören lisans ve lisans üstü öğrencilerin çeşitli birimlerde (örn., kütüphane, yemekhane,kurumsal iletişim merkezi ) kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilme imkanları mevcuttur.

          Lisans öğrencilerimize staj uygulaması yaptığı sırada herhangi bir ücret ödenmemektedir.

g. İlgili yükseköğretim kurumunun vakfı veya anlaşmalı olduğu kurum tarafından burs, yemek, yurt gibi imkanların sunulup sunulmadığı;

    Üniversitemiz öğrencilerine, yemekhane ve yurt imkanı sağlamaktadır. Bununla birlikte Doğu Yerleşkesinde bulunan Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’nde muayene ve tedavi imkânları, ayrıca olimpik yüzme havuzu, tenis kortları gibi bir çok farklı spora ilişkin tesis ve donanımlardan faydalanabilme imkânı sunmaktadır.

Yayın Tarihi: 01/08/2022
Okunma Sayısı: 1022