“GSF I. Genç Sanat Etkinliği” Başladı

Resim, solo dinleti, modern kaligrafi özgün baskı, hat, tezhip, ebru, iğneli keçe gibi sanatsal faaliyetlerin yer aldığı “Güzel Sanatlar Fakültesi I. Genç Sanat Etkinliği” başladı.

GSF Fuayesi’nde beğeniye sunulan çalışmalar, katılımcıların yoğun ilgisini gördü. Etkinlik kapsamında ebru, çömlek yapımı, Akademik Oda Orkestrası Dinletisi, GSF Sergisi, Grafik Sergisi ile Öğrenci İşleri Sergisi büyük beğeni topladı.

Sanat etkinlikleri kapsamında hazırlanan GSF Sergisi hakkında bilgi veren GSF Dekan Yardımcısı Doç. Olcay Ataseven, “Etkinliğimizde, lisansüstü öğrencilerimiz ile öğretim görevlilerimizin kendi alanlarında yapmış oldukları çalışmaları beğeniye sunduk. Amacımız bütün sanat dallarını bir araya getirerek hoş bir ortam sağlamak ve yeni bir üretim alanı oluşturmak. ”dedi.

Öğrenci İşleri Sergisi hakkında bilgi veren Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Rengin Oyman da “Sergimizde, Halı Kilim ve Eski Kumaş Eserleri, Tezhip ile Eski Çini Onarımları Anasanat  Dalında öğrenim gören 1. 2. ve 3 sınıf öğrencilerimizin çalışmaları yer alıyor. Her öğrencimizin kendi alanında yaptığı çalışmaları burada sergilemekten büyük mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerinin çalışmalarının sergilendiği Grafik Sergisi hakkında bilgi veren GSF Öğretim Üyesi Doç. Yusuf Keş de “Sergimizde, öğrencilerimizin eğitim öğretim dönemi boyunca fotoğraf, infografi, illüstrasyon, kitap kapağı, afiş tasarımı gibi alanlarda hazırlamış oldukları tasarım ürünleri yer alıyor. Öğrencilerimiz eserlerini, yoğun emekler sonucunda hazırladılar. Onları gönülden tebrik ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yayın Tarihi: 09/05/2017
Okunma Sayısı: 2258